Kungälvs IK

Referat: Mölndal J20 - Kungälvs IK

Mölndal Hockey - Kungälvs IK 4-2 (2-0, 1-1, 1-1)

Då har vi äntligen sparkat igång säsongen 2022/2023 på allvar och första träningsmatchen för säsongen gick mot grannklubben Kungälvs IK.

Under de inledande 10 minuterna så var Kungälv det bättre laget och skapade de hetaste lägena (vårt nyförvärv Axel Johansson är riktigt bra i kassen). Men vi får till en spelvändning och kan göra det viktiga 1-0 (Melvin Sköldberg). Efter det så tar vi över mer och mer och lite senare kommer även 2-0 (William Wohnerow). Vi har även bud på fler mål.

Andra perioden blir mer hawaiihockey där vi utbyter lägen om vart annat (typisk juniorhockey). Kungälv reducerar till 2-1, efter att vi kollar för mycket på puck och är alldeles för blöta framför egen kasse. En stund senare gör Hoffa (Ludvig Hofsten) en snygg solo prestation och sätter 3-1.

Tredje perioden blir vi för bekväma och sätter inte press på puckföraren när vi tappar pucken. Kungälv bjuds också lite oturligt på en 2-0.a, vilket de utnyttjade väl. I slutminuterna tar Kungälv ut målvakten och vi kan sätta 4-2 i öppenkasse (Leo Arcangioli).

(tyvärr har jag inte fått med de som assisterande till målen, sorry)

För att summera så gör vi trots allt en godkänd insats och får inleda med en seger, vilket är bra för självförtroendet. Men det finns helt klart saker som behöver förbättras!
Roligt att se de killarna som inte har spelat på den här nivån innan och gör det väldigt bra.
Hatten gick (jag får äran att dela ut den första matchen) till Axel Johansson som gör en riktigt bra match i kassen!

Nu väntar Halmstad Hammers (borta) nästa helg!

Ett extra STORT TACK ska gå till de som löste sekretariatet!!

ons 26 aug 2015, 19:00 Mölndal J20 - Kungälvs IK 7 - 3
lör 12 sep 2015, 13:30 Kungälvs IK - Mölndal J20 4 - 2
ons 15 sep 2021, 17:40 Kungälvs IK - Mölndal J20 3 - 4
sön 26 sep 2021, 13:40 Mölndal J20 - Kungälvs IK 3 - 7